POLÍTICA DE PRIVACITAT

Puigdemont 'esborra' de Google Maps la seva mansió de Waterloo

Qualsevol propietari pot reclamar el pixelat de la imatge d'una vivenda

lainz42204412 180219161408

La casa on s'allotgen l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i la resta de consellers desplaçats a Bèlgica, a la localitat de Waterloo, apareix difuminada a Google Maps.

El servei cartogràfic de Google permet des de fa uns anys que qualsevol propietari reclami que es difumini la foto de casa seva perquè, per exemple, no es puguin identificar les portes, finestres o les vies d'accés a la vivenda. El tractament pixelat de la imatge va estar des del principi reservat als serveis d'Estat, com l'Exèrcit i la policia, i, arran de les demandes de privacitat, s'ha estès a qualsevol persona, que pot demanar que desdibuixin la foto de casa seva.

Carles Puigdemont, que des de la seva fugida de Catalunya residia a l'hotel President Park de Brussel·les, ja s'ha traslladat amb la resta d'exconsellers -Antoni Comín, Meritxell Serret i Clara Ponsati- a una casa unifamiliar de dues plantes i 550 metres quadrats a Waterloo, a 30 quilòmetres de la capital belga. Pel lloguer d'aquesta casa demanaven 4.400 euros al mes.

Waterloo va ser escenari de la batalla que va suposar la derrota de Napoleó Bonaparte i va canviar la història d'Europa per sempre. 

La casa és una mansió de totxo amb sis habitacions, tres banys, sauna, cuina superequipada, garatge per a quatre cotxes i una terrassa de 100 metres quadrats que dona a un bosc de 10 hectàrees al carrer de l'Advocat. El contracte de lloguer està a nom de l'empresari Josep Maria Matamala, amic de Puigdemont.