PROBLEMES A LA JONQUERA

Conductors francesos denuncien que la Policia retira adhesius catalans de les matrícules

El diari 'L'Indépendant' ha comptabilitzat almenys quatre casos al peatge de la Jonquera

Control policial a la Jonquera, el març del 2014. / EFE / ROBIN TOWNSEND

Diversos conductors francesos han denunciat que la Policia Nacional els va obligar a retirar adhesius amb la senyera de les matrícules dels seus cotxes. Els fets van tenir lloc –sempre segons aquesta versió recollida pel diari L'Indépendant-L'Indépendant el cap de setmana passat al peatge fronterer de la Jonquera.

"És la primera vegada que veig això", es queixa Philippe, de Perpinyà, en declaracions al rotatiu. "Després de passar el peatge de l'autopista, la policia em va demanar que m'aturés per revisar la documentació i, després de fer la volta al vehicle, em van exigir que traiés l'adhesiu. No vaig entendre realment què volien, però vaig complir, encara que els vaig dir que no tenia res amb què treure'l, així que van anar a buscar un ganivet petit i em van demanar que l'arrenqués".

Segons aquest mitjà, almenys tres automobilistes més van patir un tracte similar i es van haver de treure la senyera per entrar en territori espanyol.

A França es permet que les matrícules mostrin una referència geogràfica amb el nom, el logotip de la regió i el número de departament.