Hernando, sobre el pla de Puigdemont per a la 'presidència simbòlica': "No sé quines herbes usen per a l'esmorzar"

El portaveu del PP ha insistit que "és el moment que els diputats es posin les piles perquè hi hagi un candidat viable i no una ficció zombi"

Javier Lizón (EFE)

El portaveu del PP al Congrés dels Diputats, Rafael Hernando, ha ironitzat aquest dimarts sobre el pla de Puigdemont perquè sigui president: "No sé aquesta gent quines herbes usen per a l'esmorzar". "Cada dia es passen més amb la ració de til·la o teïna", ha afegit el dirigent popular sobre la proposta dels sobiranistes que hi hagi dos presidents de la Generalitat. "És delirant", ha subratllat a la roda de premsa posterior a la junta de portaveus.

Hernando ha insistit que "la imaginació per cometre disbarats no té fi" i ha demanat als dirigents catalans que estan "nets" que treballin per restablir la normalitat com més aviat millor a Catalunya. "És el moment que els diputats es posin les piles perquè hi hagi un candidat viable i no una ficció zombi", ha dit, i també s'ha dirigit als que estan "sempre veient els toros des de la barrera", en al·lusió directa a Ciutadans, perquè "es mullin".

Diàleg bilateral

Hernando també ha considerat aquest dimarts una "presa de pèl" i una "burla" que ERC demani al Govern central diàleg bilateral amb Catalunya, i ha instat el bloc sobiranista a deixar les "excuses", les "ocurrències" i els "cants al sol".

"Si volen diàleg, que dialoguin entre ells", ha dit Hernando quan li han preguntat per la moció d'ERC que es debat aquest dimarts al Congrés i en què el grup català reclama a l'Executiu central l'obertura d'un diàleg bilateral amb el Govern de la Generalitat per arribar a una "resolució democràtica a les demandes expressades de manera permanent" a Catalunya.

El portaveu del grup popular ha apuntat que on observa "greus" problemes de diàleg i entesa és dins del bloc independentista, que és "antinatural", perquè, segons ell, l'únic que els uneix és que pretenen quedar-se amb el poder. "Tota la resta són excuses, originalitats, cants al sol, astracanades i ocurrències que són una burla per als catalans, els espanyols en general i la resta europeus", ha dit.