NEGOCIACIONS D'INVESTIDURA

La CUP viatja a Brussel·les per negociar amb Puigdemont

Riera i Aragonès es desplacen a la capital belga a petició de l'expresident

zentauroepp41192422 carles riera171206183627 / MARTA PEREZ

Els diputats de la CUP, Carles Riera Vidal Aragonès, han viatjat a Brussel·les per reunir-se amb l'expresident Carles Puigdemont. Segons informen fonts de la formació, l'expresident els ha citat a la capital belga sense detallar-los el contingut de la reunió, encara que tot apunta que els comunicarà les claus de les negociacions amb els republicans per a la investidura. 

Després de les tensions que va generar entre els partits independentistes l'ajornament del ple, les tres formacions tornen a reprendre els contactes per resoldre el dilema. Junts per Catalunya i ERC van assegurar després de la reunió d'aquest diumenge a Bèlgica que les converses són "constructives", tot i que insisteixen que no han tancat cap acord. La CUP, que reitera el seu compromís a "implementar la república", els va llançar una clara advertència de la mà d'Aragonès: "Si algú es pensa que quan té un acord amb la CUP es pot fer enrere, que es prepari".

La decisió de Torrent no va caure bé en les files cupaires. Riera va advertir als seus socis que va ser una "presa de pèl" i va deixar clar que la seva estratègia segueix sent apostar per la desobediència per "mantenir el pols amb l'Estat". De moment, mantenen el seu suport a Puigdemont, ja que per ells el candidat "simbolitza un conflicte democràtic", i demanen que com més aviat millor es pugui formar Govern.