Rubalcaba: "Els independentistes volen que el Govern els tregui Puigdemont del mig"

"Veurem si l'Estat paga el mínim cost possible per això", assenyala, després de reconèixer que la negativa del Consell d'Estat és una "mala notícia"

L'exlíder del PSOE Alfredo Pérez Rubalcaba ha assenyalat aquest divendres que són els "independentistes" els que volen que "el Govern els tregui Carles Puigdemont del mig". "Fa la impressió que ningú el vol, però estem veient qui en paga el cost", ha assenyalat en una entrevista a Onda Cero en què s'ha referit a les desavinences entre ERC, el PDECat i Junts per Catalunya. L'exdirigent té informació de primera mà perquè es va reunir recentment en secret amb Marta PascalMarta Pascal, just després que la coordinadora del PDECat es veiés amb Puigdemont a Brussel·les. Una cita que, per cert, va disgustar la direcció actual del PSOE. 

Rubalcaba ha reconegut que és una “mala notícia” que el Consell d'Estat hagi consideratConsell d'Estat que no hi ha base jurídica per recórrer la candidatura del líder fugat, però ha recolzat que el Govern intenti evitar la “burla” que, al seu parer, seria la seva elecció telemàtica o amb vot delegat. Segons ell, la part bona de recórrer al Tribunal Constitucional és que doni la raó al Govern o no emetrà una sentència “fundada”. A més, ha vaticinat que l'expresident no serà reelegit i “l'Estat en pagarà el cost”. “Veurem si té si el mínim cost possible”, ha assenyalat, en referència al descrèdit institucional.  

A més, l'exdirigent ha recolzat l'actuació del Rei, que ha definit com a "excel·lent" en el conflicte català, i ha pronosticat que "ningú mai" tornarà a defensar "l'unilateralisme" a Catalunya. Pel que fa a la possibilitat de reformar la Constitució, ha admès que és més difícil després del 21-D, ja que els tres partits que, com a mínim, haurien de recolzar els canvis, el PSOE, el PP i Cs, ja han entrat en disputa electoral.