Colau qualifica de "bogeria" que Junqueras segueixi a la presó

L'alcaldessa de Barcelona lamenta que es privi de llibertat una persona que no ha comès cap acte violent

ealos41395008 ada colau en el pleno municipal / ALBERT BERTRAN

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha qualificat de "bogeria i absurditat" la decisió d'aquest divendres del Tribunal Suprem (TS) de mantenir el líder d'ERC i vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, a la presó madrilenya d'Estremera.

En una entrevista de la Cadena Ser-Ràdio Barcelona, durant el programa Cap nen sense joguina, recollida per Europa Press, ha afirmat que la decisió del TS és una "molt mala notícia i un episodi greu amb uns efectes concrets molt dramàtics, perquè és privar de llibertat una persona que no ha fet cap acte de violència".

Per això considera que aplicar-li a Junqueras una mesura tan excepcional com la presó preventiva respon a un "tema polític" i suposa una terrible notícia per a Junqueras, la seva família i els seus amics, als quals envia la seva solidaritat i suport.

L'alcaldessa de Barcelona assegura que també és una mala notícia per a la democràcia i espera que "es pugui corregir aquesta absurditat" com més aviat millor.

Solució política

"Evidentment, les discrepàncies en política no només són legítimes, sinó que són positives i necessàries, i s'han de resoldre políticament i no judicialment", ha dit.