CONVERSA TELEFÒNICA

Millet: "Esperava abans la sentència"

El saquejador confés del Palau de la Música "no vol ni pensar" a entrar a la presó

El saquejador confés del Palau de la Música, Fèlix Millet, ha assegurat que "s'esperava abans" la sentència, que es donarà a conèixer el 15 de gener. Com es preveia, el jurat ha decidit fer públic el dictamen després de les eleccions del 21-D argumentant que era una resolució complexa.

En una conversa telefònica de dos minuts amb Catalunya Ràdio, Millet ha afirmat que manté relació amb la seva mà dreta, Jordi Montull, però que "no li ha dit res" sobre el dictamen.

"No vull ni pensar a entrar a la presó", ha dit preguntat per aquesta possibilitat. "Després de la sentència ja veurem que fem", ha afegit. I ha apuntat que no té un bon estat de salut perquè l'esquena li fa molt mal. "No puc caminar pràcticament. Tinc l'espina dorsal torçada", ha assenyalat. 

Sobre les eleccions del 21-D, ha afirmat que va anar a votar "com sempre" i ha rebutjat parlar sobre la independència. "Jo no vull parlar d'independència. Del que s'ha de parlar és de poder actuar amb llibertat", ha dit.

El judici es va acabar fa més de mig any, després de tres mesos i mig i una trentena de sessions, i el dictamen es coneixerà dos dies abans de constituir-se el Parlament, com es preveia, després de les eleccions del 21-D. La sentència aclarirà l'abast de l'espoli del Palau i si, com sosté la fiscalia, 6,6 milions d'euros van anar a parar a l'extinta Convergència Democràtica (CDC). La fiscalia demana 14 anys i nou mesos de presó per a Millet; 10 anys i 10 mesos per a Montull, i vuit per a l'extresorer de CDC Daniel Osàcar

El tribunal, presidit per la magistrada Montserrat Comas, ha convocat a les 9.30 hores els acusats, els seus advocats i la resta de les parts per a entregar-los en mà el seu dictamen de manera simultània a la sala de vistes número 2 del Tribunal del Jurat del Palau de Justícia de Barcelona.