CAUSA CONTRA ELS MOSSOS

L'informe sobre seguiments a polítics catalans arribarà dilluns a l'Audiència Nacional

Els documents que els Mossos volien incinerar inclouen dades sobre Alicia Sánchez-Camacho

No hi apareixen seguiments a García Albiol o a Millo, tot i la roda de premsa del dirigent del PP

zentauroepp41113439 alicia sanchez camacho171129202328 / MARISCAL

El dia 26 d'octubre la policia, per ordre de la jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamelava impedir que els Mossos d'Esquadra destruissin els documents que transportaven en dues furgonetes a la incineradora de Sant Adrià de Besòs (Barcelonès). Des d'aleshores analitza la documentació intervinguda per redactar un informe que entregarà aquest dilluns al Jutjat Central d'Instrucció número 3 en la causa que segueix per sedició contra responsables de la policia autonòmica.

En el document s'hi reflecteixen activitats de seguiment i control a polítics de l'àmbit no independentista, com l'expresidenta del PP català Alicia Sánchez-Camacho, l'exministre d'Interior Jorge Fernández Díaz, durant les seves visites a Catalunya, i l'advocat José María Fuster Fabra, segons ha avançat aquest divendres el diari El Mundo. Però no hi apareix cap document relatiu a l'actual líder del PP a Catalunya i candidat del PPC al 21-D, Xavier García Albiol, o al delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, informen fonts jurídiques.

Entre les conclusions a què arriba la policia hi ha que els Mossos "estarien vulnerant el principi bàsic de neutralitat política i imparcialitat", ja que a través del seguiment i control a persones i polítics de l'àmbit no independentista desenvolupaven "una tasca de suport al desenvolupament i execució de l'anomenat full de ruta de l'independentisme, i per això tractaven de controlar les accions d'aquelles entitats o persones que mostraven oposició a aquest full, amb la finalitat de subvertir l'ordre constitucional i la forma de Govern en una part de l'Estat, i posant per fer-ho aquesta part essencial de l'aparell de l'Administració catalana a disposició d'aquesta finalitat".

Segons el document, Sánchez-Camacho tenia assignat un equip de quatre mossos "de marcada tendència nacionalista" amb la "instrucció expressa de comunicar qualsevol moviment de la protegida" al llavors conseller d'Interior, Felip Puig.