La Guàrdia Civil deté el director general d'Unipost i registra la seu per l'1-O

Els agents busquen dades sobre la despesa de la Generalitat per enviar les cartes amb el cens electoral

La Guàrdia Civil està registrant des de primera hora del dia la seu de l'empresa de missatgeria Unipost a l'Hospitalet de Llobregat buscant informació sobre la despesa de la Generalitat per al referèndum independentista de l'1 d'octubre. Els agents han detingut el director general de la firma, Pablo Raventós, que és família dels propietaris de Codorníu.

Segons fonts pròximes a la investigació, l'operació està coordinada pel jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, que investiga des de fa mesos els preparatius del referèndum unilateral, i se centra a localitzar els pagaments que va realitzar l'Executiu de Carles Puigdemont per a l'enviament de les cartes amb el cens electoral.

La Guàrdia Civil ja va registrar diverses naus d'Unipost el mes de setembre passat i va confiscar més de 45.000 notificacions que havien de ser remeses a les persones elegides com a presidents, vocals i suplents de les meses electorals de l'1-O. A més, aquesta firma va ser utilitzada en la consulta alternativa del 9-N del 2014.