CONFLICTE PER L'ART SACRE

La CUP crida a defensar les obres de Sixena com les urnes de l'1-O

Boya considera que es pot utilitzar aquest cas com a "bandera de la resistència davant el 155"

zentauroepp41237102 primer pla de la candidata de la cup per lleida mireia boya171208094246 / Oriol Bosch

La cap de llista de la CUP per Ponent, Alt Pirineu i Aran, Mireia Boya, ha fet una crida als ciutadans perquè quan es presenti la Guàrdia Civil al Museu de Lleida per endur-se les obres de Sixena, les defensin com van fer l'1-O, quan molts catalans es van apostar a les portes dels col·legis electorals per evitar que els agents de l'institut armat i de la Policia Nacional s'emportessin les urnes del referèndum.

En una entrevista amb l'Agència Catalana de Notícies (ACN), Boya ha considerat que, més enllà que l'art sacre agradi o no, aquest cas es pot prendre com "una bandera de resistència del que està sent el 155". Segons ella, amb el conflicte de l'art de Sixena, l'Estat "vol humiliar Catalunya" i ha trobat una oportunitat per "robar l'art adquirit legalment per la Generalitat".

La candidata cupaire s'ha mostrat convençuda que si les forces de seguretat de l'Estat van dilluns a buscar les obres, es trobaran la gent davant el museu, una actitud que el seu partit considera com la necessària per reivindicar la República a través de la desobediència i la via unilateral.

El titular del Jutjat número 1 de Primera Instància d'Osca va autoritzar ahir dijous la Guàrdia Civil a utilitzar la força per entrar al museu a recollir les obres i fer-ho a partir de les 0.00 hores de dilluns.