PER AMENACES A L'ALCALDESSA I IMMIGRANTS

L'ajuntament estudia inhabilitar els policies municipals que van insultar Carmena

Barbero diu que no té sentit que segueixin després de substituir el lema de 'servir i protegir' per "el lema és matar"

Partidari de "no actuar amb precipitació" perquè el consistori ha de complir la llei i ser "garantista"

L’Ajuntament de Madrid estudia inhabilitar «la mitja dotzena o una dotzena» de policies municipals que en un xat de whatsap van insultar l’alcaldessa, Manuela Carmena, i també immigrants, sindicalistes i periodistes, va anunciar ahir el delegat de Salut, Seguretat i Emergències, Javier Barbero. El jutge ja ha sol·licitat que s’identifiqui tots els agents que participen en el xat després de la denúncia cursada per un company per possible delicte d’amenaces i determinar si requereix protecció.

En aquest moment s’està en la fase d’informació reservada, que és la fase prèvia a l’obertura de l’expedient. «Estem pensant, quan els jutges es vagin pronunciant, en la possibilitat de prendre mesures. Primer escoltarem el poder judicial i després podríem anar cap a mesures al voltant de la possibilitat de la inhabilitació d’aquestes persones», ha declarat després de la comissió del ram.

Per Barbero, no té cap mena de sentit que aquestes persones continuïn anant uniformades a l’haver substituït el lema de la Policia Municipal, Servir i protegir, pel de matar, segons es desprèn dels missatges de la xarxa social.

«És escruixidor llegir-ne els continguts. Que vagin uniformats i treballant com a Policia Municipal em sembla que és trencar amb la feina que fa no només la Policia sinó també l’ajuntament mateix», ha afegit el responsable de la Seguretat de la ciutat.

"Vella xaruga menyspreable"

Un jutjat investiga el contingut de l’esmentat xat, on participen un centenar de policies, en el que es qualifica Carmena de «vella xaruga menyspreable», entre altres insults, i es diu: «El que és terrible és que ella no estigués al despatx d’Atocha quan van matar els seus companys».

Javier Barbero s’ha mostrat partidari de «no actuar amb precipitació» ja que el consistori ha de complir la llei i ser «garantista» i per això s’ha obert un procediment d’«informació reservada» que podria desembocar en l’obertura d’un expedient.

«La meva opinió personal és que és absolutament reprovable, però la qüestió sancionable és jurídica, i aquest és un Ajuntament que compleix la llei. Quan tinguem una actuació més ajustada en aquest sentit, òbviament actuarem. No ens precipitem», ha dit el regidor de Manuela Carmena quan els periodistes li preguntaven si l’ajuntament actuaria quan identifiqués els agents.

El PSOE ha demanat que es prenguin totes les mesures per «apartar» del cos els policies implicats.