ELECCIONS DEL 21-D

L'exconsellera del PSC Marina Geli accepta anar a la llista de Junts per Catalunya

L'exdirigent socialista explica que anirà als últims llocs de la candidatura per Barcelona

Marina Geli, al Parlament. / ALBERT BERTRAN

L'exconsellera de Salut i exdirigent del PSC Marina Geli ha aclarit aquest divendres que concorrerà a les eleccions del 21-D amb la candidatura de Carles Puigdemont, Junts per Catalunya. Segons ha explicat ella mateixa a través del seu compte de Twitter, anirà als últims llocs de la llista per Barcelona amb l'objectiu "d'ajudar a cosir voluntats polítiques i socials del sobiranisme, de grans majories".

Geli va provocar ahir una mica de confusió amb un altre missatge a la citada xarxa social que molts van interpretar com un rebuig a la invitació del PDECat. "Seguiré lluitant per la unitat i per Catalunya fora del Parlament. A favor de la llista unitària", va escriure.

Aquest matí, l'exconsellera ha escrit tres missatges en què assegura que ha acceptat "formar part de la llista de Junts per Catalunya" a la zona de tancament i que ha descartat els primers llocs "per raons professionals". Amb aquesta decisió considera que pot "aportar a la zona de suports" el seu gra de sorra com a "frontissa" per trobar una solució al conflicte.

Geli ja va concórrer amb Junts pel Sí als comicis del 27-S del 2015, tancant la llista de Girona. L'extitular de Salut va estripar el carnet del PSC quan el partit va abandonar la defensa del dret a decidir i, juntament amb altres socialistes crítics, com Ernest Maragall o Joan Ignasi Elena, va formar el partit Moviment d'Esquerres (MES).