Jordi Sànchez, número dos de Puigdemont a la llista Junts per Catalunya

L'actual president de l'ANC, empresonat a Soto del Real, fa el salt a la política

L'actual president de l'ANC, Jordi Sànchez, empresonat a la presó madrilenya de Soto del Real juntament amb el líder d'Òmnium, Jordi Cuixart, pels fets del 20 de setembre davant la Conselleria d'Economia, ha decidit fer el salt a la política i ha acceptat ser el número dos del president cessat, Carles Puigdemont, a la llista de Junts per Catalunya.

Fonts del PDECat han confirmat oficiosament aquesta decisió, però no l'han volgut ratificar a l'espera que Sànchez comuniqui a la seva entitat formalment la decisió presa.

D'aquesta manera Sànchez accepta entrar en política, a diferència de Cuixart, que ha declinat ofertes per entrar en llistes electorals per preservar el caràcter transversal de l'entitat Òmnium Cultural.

És pràcticament segur que la candidatura de Sànchez l'obligarà a deixar la presidència de l'ANC, tal com va passar amb l'anterior líder de l'Assemblea, Carme Forcadell, que va deixar l'entitat sobiranista poc abans d'anar a les llistes de Junts pel Sí i ser elegida presidenta del Parlament de Catalunya.

No tothom a l'ANC és partidari del pas de Sànchez a la política. En tot cas l'home fort de l'Assemblea a partir d'ara passaria a ser Agustí Alcoberro, actual vicepresident de l'entitat i que n'ha hagut de prendre el comandament arran de l'empresonament fa un mes de Sànchez.