Marta Rovira es reuneix amb Puigdemont a Brussel·les

La secretària general d'ERC aborda amb el president la unitat d'acció independentista

rovirapuigdemontbruselas

La secretària general d'ERCMarta Rovira, s'ha desplaçat aquest dimarts a Brussel·les per visitar l'expresident Carles Puigdemont i els exconsellers republicans que l'acompanyen a la capital belga des del 30 d'octubreToni Comín i Meritxell Serret.

Rovira ha abordat amb Puigdemont la unitat d'acció independentista, després que tant el seu partit com la CUP hagin decidit renunciar a la llista unitària. Com a conseqüència, el president destituït ha decidit liderar la candidatura del PDECat amb el nom de Junts per Catalunya.

Segons ha pogut saber EL PERIÓDICO, l'objectiu de la dirigent republicana era transmetre a Puigdemont que anar per separat a les eleccions del 21-D no és competir, sinó intentar "sumar més". Després de la reunió amb l'expresident i els exconsellers, Rovira ha assenyalat que hi ha un acord amb el PDECat per forjar un "front comú". "Som molt conscients que hem de continuar junts i trobar la millor fórmula per coordinar-nos", ha assegurat des de la capital belga, i ha afegit que han de seguir "sumant" per arribar al 21-D "amb moltes garanties". 

La visita de Rovira a Brussel·les té lloc després de la que van fer el cap de setmana passat Marta Pascal, Artur Mas i altres membres de la cúpula del PDECat per analitzar l'estratègia electoral del partit hereu de Convergència.