ELS 'PAPERS DEL PARADÍS'

L'advocat de Trias admet que la família va tenir un 'trust' a Suïssa

La defensa de l'exalcalde al·lega que l'entramat el va crear el pare i que el regidor no va saber res d'aquests moviments

zentauroepp40841692 barcelona 06 11 2017 pol tica el presidente del grup muni171106141608

L’advocat de Xavier Trias va reconèixer ahir a La Sexta que la família de l’exalcalde va tenir un trust administrat per l’entitat de banca privada RBS Coutts de Suïssa. El mateix lletrat va al·legar a més que l’actual portaveu del PDeCat a l’Ajuntament de Barcelona no sabia res d’aquell entramat i que «el va heretar del seu germà». I si no va declarar res al respecte és perquè no tenia ni un euro.

«Això ho va muntar el seu pare i ho va heretar la seva mare, i la veritat és que a ells [els germans] no els va arribar res, però el que passa és que no tinc proves per demostrar-ho», va afirmar el lletrat de Trias en conversa telefònica amb La Sexta. «[El regidor] no en sabia res i no ha participat en res; no l’hi van explicar perquè la seva mare i el seu pare el volien protegir», va agregar amb insistència.

ENTRAMAT SENSE DINERS

El mateix advocat va asseverar que la família «diu que no els va arribar res de res i que no hi havia diners» en aquell entramat offshore, un vehicle financer creat per ocultar actius. El dirigent nacionalista ja va admetre que el seu pare tenia diners a Suïssa, encara que va negar que ell se n’hagués beneficiat. Aquest trust vinculat al regidor va seguir operant quan ell ja era alcalde de Barcelona.

A partir de l’any 2008, segons va revelar El Confidencial, una societat pantalla vinculada a JTB (Highgate Partners Corps) es va mantenir activa fins al 2013. Aquesta companyia apareix citada en un arxiu d’Excel creat per RBS Coutts de Ginebra el 2011 vinculat a la mare de Trias, Maria Vidal de Llobatera Bassols, juntament amb el trust The JTB Family Settlement i The JTB Grand-children’s Sub Fund, encara que la matriarca hi apareix com a «difunta».

Segons els documents, Highgate Partners Corporation hauria sigut utilitzada per triangular el control dels fons que presumptament tenia la família a l’RBS Coutts i altres possibles béns, un esquema habitual als paradisos fiscals, a l’aparèixer categoritzada com a «societat pertanyent a un trust».