Rull va al seu despatx a Territori malgrat el seu cessament

Zoido li adverteix que té "unes hores" i li demana que "sigui assenyat"

El conseller no hi ha accedit per la porta principal, on es concentraven treballadors de la conselleria

dnxzpyhx0aatmyl

Elconsellerde Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha anat aquest dilluns al seu despatx a treballar malgrat estar cessat per ordres del Govern central. Rull, que divendres també va assumir les funcions del fins llavors conseller Santi Vilaal capdavant d'Empresa i Competitivitat, ha enviat un tuit des del seu despatx.

"Al despatx exercint les responsabilitats que ens ha encomanat el poble de Catalunya. #seguim", ha escrit Rull al seu perfil de Twitter.

A la fotografia es pot veure el polític assegut somrient i amb americana i corbata davant l'ordinador i amb un exemplar del diari 'El Punt Avui' d'avui sobre la taula que titula: "A treballar".

Rull no ha accedit a la conselleria per la porta principal, on des de primera hora del matí es concentren nombrosos periodistes i també alguns treballadors del departament que han baixat al carrer a esperar-lo.

Qui sí que ha entrat a la conselleria per l'accés principal és el fins ara secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font.

A les portes de la conselleria, que està situada a l'avinguda Josep Tarradellas 2-6 de Barcelona, també s'han concentrat una desena de membres del Comitè de Defensa de la República (CDR) de l'esquerra de l'Eixample en suport als membres de la Generalitat i alts càrrecs cessats pel Govern espanyol.

"Unes hores"

El Govern central està donant "unes hores" perquè els exconsellers i alts càrrecs de la Generalitat de Catalunya recullin els seus objectes personals amb l'objectiu de recuperar la normalitat institucional com més aviat millor amb la "màxima discreció" i el principi d'"intervenció mínima", segons ha explicat el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, en declaracions a Antena 3 TV.

El ministre ha instat Rull a ser "assenyat". "Els estem donant unes hores per recollir els seus objectes personals perquè volem recuperar la normalitat amb la màxima discreció i amb el principi d'intervenció mínima", ha dit Zoido, abans de reclamar responsabilitat a tots els càrrecs cessats per evitar "implicar més funcionaris en aquesta deriva" que els independentistes estan portant la societat catalana.

Acte dissabte

El conseller ja va assistir dissabte a un acte organitzat per l'Ajuntament de Sant Cugat en què va afirmar que "nosaltres, els catalans, mai ens hem rendit i no ens rendirem, en el repte de deixar als nostres fills un país millor".

L'acte celebrava el centenari de l'arribada del tren a Sant Cugat del Vallès, i Rull va estar acompanyat per l'alcaldessa de la localitat, Mercè Conesa, i el president de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), Enric Ticó.

En el seu discurs, el polític va recordar que el líder sud-africà Nelson Mandela va dir que "un guanyador és un somiador que mai s'ha rendit" i "la gent d'aquest país, parli i somiï en castellà o en català, mai es rendirà".