Manuel Valls farà campanya a Catalunya amb altres dirigents europeus

L'ex primer ministre francès intentarà convèncer que "Catalunya ha d'escollir el seu destí a Espanya i a Europa"

zentauroepp40677530 valls171029121506 / CHARLES PLATIAU

L'ex primer ministre francès Manuel Valls anirà a Catalunya juntament amb altres dirigents europeus durant la campanya de les eleccions autonòmiques per defensar la seva permanència a Espanya, al qual considera que no hi ha alternativa.

En una entrevista publicada avui per 'Le Parisien', Valls -d'origen català- explica que vindrà a Catalunya "abans de les eleccions del desembre en companyia d'altres dirigents europeus convidats per la societat civil catalana".

Es tracta -diu- de manifestar el suport a "una Espanya oberta" i per convèncer que "Catalunya ha d'escollir el seu destí a Espanya i a Europa. No hi ha un altre camí possible".

Davant possibles crítiques per la seva implicació en aquest assumpte, explica que persones com ell (nascut a Barcelona) o com l'alcaldessa de París, Anne Hidalgo, també d'origen espanyol (en concret de Cadis), tenen alguna cosa a dir en el debat actual sobre la independència de Catalunya.

En aquest sentit, fa notar que la primera manifestació en què va participar, quan tenia 14 anys, va ser a Barcelona el 1976 "per reclamar a la vegada la democràcia i un Estatut per a Catalunya".

"Catalunya és forta quan uneix el seu destí al d'Espanya. Quan no és així, es replega sobre si mateixa. I ser català és estar obert al món", argumenta el que va ser primer ministre francès del març del 2014 al desembre del 2016, durant la presidència del socialista François Hollande.