El Govern eleva a 761 els ferits en càrregues policials

Un dels ferits a la Mariola de Lleida es troba en estat molt greu

zentauroepp40367048 01 10 2017 lleida disturbios en el barrio de cappont de llei171001123827

El conseller de Presidència i portaveu del Govern, Jordi Turull, ha xifrat en 761 les persones "ferides o contusionades" de resultes de la "violència policial de l'Estat" en contra de persones que han acudit als centres de votació durant el referèndum sobre la independència de Catalunya de l'1-O. Turull ha comparegut en roda de premsa a l'International Press and Broadcasting Center de Barcelona amb el titular d'Afers Exteriors, Raül Romeva.

El portaveu ha explicat que, fins al moment, hi ha hagut "761 "persones ferides o contusionades per la violència policial de l'Estat espanyol", entre ells "algun ferit greu", i ha recordat que el Parlament va prohibir l'ús de pilotes de goma per part de la policia.

Ha expressat la seva "solidaritat" amb la gent ferida, a la qual ha aconsellat que vagi a centres mèdics per obtenir un certificat i que presenti denúncia davant els Mossos d'Esquadra. "Això és absolutament gravíssim i inaudit", ha dit Turull, que ha denunciat que l'actuació de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil no respon a criteris de "proporcionalitat", sinó que "respon només a l''a por ellos'".

Turull ha responsabilitzat el president del Govern, Mariano Rajoy, dels "gravíssims fets", entre els quals també ha assenyalat l'"agressió a la consellera d'Ensenyament, Clara Pontsatí". "Si haguessin permès el vot, no estaríem parlant de ferits i contusionats", ha afegit.

Ferit greu a Lleida

L'actuació de la policia a Lleida ha deixat un ferit molt greu a la Mariola, on hi ha hagut enfrontaments entre Policia Nacional i ciutadans que feien guàrdia al col·legi electoral, segons informa el diari Segre.

L'home ha rebut un cop de la Policia Nacional durant la càrrega i ha caigut inconscient a terra. Metges que es trobaven al lloc li han practicat maniobres de reanimació i el ferit ha recuperat la respiració. Una ambulància del SEM l'ha evacuat finalment.

Aquí pot seguir en directe les últimes notícies sobre el referèndum d'independència a Catalunya.