TASCA DISTINGIDA

Els Mossos reben la medalla d'honor del Parlament

La policia autonòmica comparteix la més alta distinció de la Cambra amb la Guàrdia Urbana de Barcelona, la policia local de Cambrils i els serveis d'emergències

La Cambra valora la seva "dedicació, esforç i valentia" davant els atemptats terroristes del 17 d'agost

cmontanyes40045702 medallas170910194631

Els Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Urbana de Barcelona, la Policia Local de Cambrils, Protecció Civil, el Sistema d'Emergències Mèdiques, el Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona, l'Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya, els Bombers de Barcelona, els Bombers de la Generalitat i la Creu Roja. Tots ells han rebut aquest diumenge la medalla d'honor del Parlament, en la categoria d'or, per la seva "dedicació, esforç i valentia" davant els atemptats terroristes del 17 d'agost en què van morir 16 persones i set segueixen encara hospitalitzades. Així ho va decidir per unanimitat la Mesa de la Cambra i així l'hi han agraït posades dempeus i amb un continuat aplaudiment les principals autoritats de Catalunya en un acte solemne en què el president Carles Puigdemont ha exalçat que la feina de totes aquestes persones que han aconseguit que "tots ens sentim més forts". 

En un auditori del Parlament ple fins a la bandera on els líders polítics han compartit espai amb desenes d'uniformats de tots els colors, ha sigut el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, l'encarregat de parlar en nom de tots els guardonats. Amb continus records a les víctimes dels atemptats ("no podem obviar el dolor"), el comandament policial ha subratllat l'expressió "servidors públics" com dues "paraules precioses" que són la millor manera de reflectir com se senten els premiats. Entre els seus èxits, ha dit, compta el d'haver comprovat com entre les noves generacions n'hi ha molts que volen seguir els seus passos.

"Hem vist una societat generosa que ens va mirar amb agraïment. No era una foto viscuda entre nosaltres i aquelles mirades ens fan sentir molt bé", ha ressaltat Trapero. Ovacionat per les seves paraules, el major dels Mossos ha tornat així els agraïments a la ciutadania per uns gestos que han fet sentir "molt bé" uns professionals que "amb el seu esforç personal" estan disposats a solucionar totes aquelles "carències" pressupostàries o d'un altre tipus que tot cos policial pugui tenir.