El Govern insisteix a "desmentir" que els EUA alertessin els Mossos d'un possible atemptat a la Rambla

Turull emplaça a la roda de premsa convocada pel conseller Forn per conèixer "tots els detalls"

zentauroepp39854946 barcelona 29 08 2017 reunio del govern de la vgeneralitat en170829184841 / ALBERT BERTRAN

El conseller de Presidència i portaveu del GovernJordi Turull, ha insistit aquest dijous a "desmentir" que els serveis d'intel·ligència dels Estats Units alertessin el 25 de maig els Mossos d'Esquadra d'un possible atemptat terrorista a la Rambla. Turull, entrevistat a Radio Euskadi, ha evitat aprofundir en el desmentiment i ha emplaçat a la roda de premsa que el titular d'Interior, Joaquim Forn, ha convocat a les 11 del matí.

Segons publica avui aquest diari, el National Counterterrorism Center (NCTC) va alertar la policia catalana, així com el CNI, el Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (CITCO), la Policia Nacional i la Guàrdia Civil dels indicis recollits per la CIA sobre els plans de l'Estat Islàmic d'atemptar en "zones turístiques molt concorregudes" de Barcelona, "específicament a la Rambla".

"Hem quedat amb ell (el conseller Forn) que seria ell qui donaria tots els detalls. Per tant, hi haurà una compareixença del conseller i li correspon a ell desgranar els detalls de tot això que ha publicat EL PERIÓDICO avui", s'ha limitat a apuntar Turull.