el desafiament INDEPENDENTISTA

El sopar d'Oriol Junqueras i Pablo Iglesias a casa de Jaume Roures

L'àpat va tenir lloc després de la manifestació antiterrorista de Barcelona

zentauroepp39812662 gra158 barcelona 26 08 2017 el l der de podemos pablo i170827185032 / Quique Garcia

El vicepresident del Govern i líder d'ERC, Oriol Junqueras, i el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, van sopar junts a Barcelona aquest dissabte, després de la manifestació contra el terrorisme. A l'àpat, en què l'empresari Jaume Roures va exercir d'amfitrió, també hi va assistir Xavier Domènech, coordinador general de Catalunya en Comú, segons ha avançat 'El Confidencial'. 

Fonts d'ERC van aclarir a aquest diari qualsevol indici de dubte que pogués planar sobre la trobada i es van limitar a afirmar que "és bo parlar amb tothom". I és especialment positiu, per a aquesta veu, "que dos dels principals afectats per la guerra bruta del Govern del PP, per l'Operació Catalunya" comparteixin informació, han sentenciat.

Relacions oscil·lants

Les relacions entre els republicans i els podemistes, també amb la seva confluència catalana, són oscil·lants. Així, en poques setmanes es va passar de les abraçades i aplaudiments mutus, amb motiu de la moció de censura a Mariano Rajoy, a l'intercanvi declaratiu quan diferents veus de Podem, entre elles, la del mateix Iglesias, van dubtar que el que se celebrarà el primer d'octubre pugui ser considerat un referèndum vinculant i que no calia, doncs cridar a la participació.

De fet, la confluència catalana decidirà en els pròxims dies si apel·la o no als ciutadans a les urnes. Cosa que sí que ha fet la filial catalana de Podem i el seu líder, Albano Dante Fachin.