PER EVITAR UN BOICOT

ERC defensa també no fixar un mínim de participació l'1-O

Alfred Bosch sosté que d'aquesta manera s'evitaria un possible boicot

zentauroepp38489379 alfred bosch170518205018

Esquerra ha secundat aquest dijous la proposta de l'ANC de no fixar un mínim de participació en el referèndum de l'1 d'octubre. Segons ha defensat el president d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, aquesta mesura evitaria un possible boicot dels contraris a la independència.

En declaracions a la cadena SER, el republicà ha assegurat que prescindir d'un límit és lògic. "És usar la norma que usa tothom", ha afirmat en referència a les recomanacions de la Comissió de Venècia sobre bones pràctiques en la celebració de referèndums.

Sobre una eventual crida dels comuns a participar en el referèndum demanant el vot pel 'no', Bosch ha argumentat que "qualsevol crida a la participació és positiva" i ha reiterat que, per ell, anar a votar és un exercici de democràcia.

Finalment, ha rebutjat que sigui una altra entitat la que posi les urnes per al referèndum en lloc del Govern català i ha apuntat que la convocatòria de l'1-O "no enganya a ningú" perquè Junts pel Sí es va presentar a les eleccions amb l'objectiu de proclamar la independència.