Amb una empresa investigada per la 'Púnica'

La Guàrdia Civil denuncia finançament irregular del PP de Còrdova amb Nieto

El llavors president ara és el número dos d'Interior

Hauria utilitzat la societat mercantil Hitos Urbanos SA, filial de la immobiliària Prasa

La Guàrdia Civil ha trobat factures que provarien que el PP de Còrdova, quan era liderat pel secretari d'Estat de Seguretat José Antonio Nieto, es va finançar de manera irregular l'any 2008.

L'institut armat es remet a una sèrie de correus electrònics trobats a l'agència de publicitat Laboratorio Springer & Jacoby, investigada en la 'trama Púnica'. Segons la informació de què disposa 'El Confidencial', aquest partit hauria utilitzat la societat mercantil Hitos Urbanos SA, filial de la immobiliària Prasa.

El document clau és un 'e-mail' titulat "Pendents del PP de Còrdova", amb data del 28 d'abril del 2008 i en què es donen instruccions sobre com cobrar un suposat deute contret pel partit per valor de 12.000 euros.

El rotatiu també deixa entreveure que el PP de Còrdova hauria assumit part de les seves despeses amb diners de Prasa i que hauria recorregut a factures falses. Els documents ja estan en poder del Jutjat Central número 6 de l'Audiència Nacional, presidit per Manuel García-Castellón. 

Desmentiment del PP

El PP de Còrdova ha assegurat aquest dimarts que no s'ha finançat il·legalment i que ha complert sempre "escrupolosament la llei al finançar-se amb fons propis".

En el comunicat, el PP de Còrdova afirma que les diferents campanyes s'han pagat "amb els fons assignats per la direcció nacional del PP per a despesa electoral", uns fons que "mai hem sobrepassat".

Així mateix, assegura que la comptabilitat del PP de Còrdova "és totalment pulcra i transparent, auditada tots els anys per la direcció nacional del PP i pel Tribunal de Comptes".

"En aquest moment, tots els pagaments es fan des del PP de Còrdova per transferència bancària de manera totalment transparent i d'acord amb la legislació", assenyala el comunicat, que defineix la formació com "un partit auster" que "no té res a amagar".

Segons ells, aquesta informació respon "a una campanya de persecució a Nieto", davant la qual han advertit que no dubtaran "a emprendre accions legals contra tothom que posi en dubte l'honestedat del partit i els seus membres".