L'alcaldessa de Badalona replica a Colau que "hi ha alternatives" per protegir els funcionaris l'1-O

Sabater manté que el seu consistori està "al costat de la democràcia i totalment a favor del dret a decidir"

L'alcaldessa de Badalona (Barcelona), Dolors Sabater, ha assegurat aquest dilluns que el seu consistori no posarà en risc cap funcionari municipal en el referèndum de l'1-O, ja que "hi ha alternatives per fer-ho".

En una entrevista a TV-3, ha explicat que l'ajuntament està "a l'espera" de saber els detalls del referèndum que Junts pel Sí i la CUP explicaran aquest dimarts i la Generalitat hores després en un acte al Teatre Nacional de Catalunya (TNC). De totes maneres, ha mantingut que el consistori "està al costat de la democràcia i totalment a favor del dret a decidir", però decidirà la seva posició sobre el referèndum quan el Govern català concreti els detalls i sàpiguen quin paper tindran els ajuntaments, encara que ha deixat clar que el seu objectiu serà preservar la seguretat dels funcionaris. Un missatge dirigit també veladament a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha assegurat en una entrevista a EL PERIÓDICO que "si hi ha inseguretat i incertesa" no demanarà a cap funcionari "que es posi en una situació compromesa".

Sabater ha acusat l'Estat de provocar que "el debat sigui només si el referèndum es pot celebrar o no", i el PP d'apostar per “la judicialització extrema de la justícia”. Segons l'alcaldessa, és necessari que l'Executiu impulsi un referèndum amb garanties, i ha destacat que depèn de les institucions que sigui efectiu i de la ciutadania que sigui vinculant. Tot i així, creu que “serà el poble qui decidirà, si el vot és massiu, que sigui vinculant”. 

LA CUP DE BARCELONA TAMBÉ REPRÈN LA DIRIGENT DELS COMUNS

La regidora de la CUP a Barcelona Maria Rovira també ha criticat les paraules de Colau, a qui ha recriminat que usi "el mateix discurs que els unionistes" sobre els funcionaris. La regidora anticapitalista ha reclamat a l'alcaldessa que sigui valenta i tingui en compte que "els funcionaris són majors d'edat, com el conjunt dels ciutadans".

Rovira ha reclamat a Colau que la màxima garantia per al referèndum és obrir els col·legis electorals i fer campanya defensant la seva posició. "Un referèndum és per si mateix un instrument vinculant, i té totes les garanties que els resultats s'aplicaran l'endemà", ha manifestat.