Jordi Baiget: un fontaner fidel a Mas

El ja exconseller d'Empresa ha tingut els principals càrrecs en les estructures internes del Govern

jjubierre37569823 jordi baiget170306172048

Jordi Baiget (Balaguer, 1963) és un home discret. Un economista que coneix gairebé millor que ningú les estructures internes del Govern, on abans d'ocupar el Departament d'Empresa i Coneixement el gener del 2016 havia exercit càrrecs sense relleu públic però que permeten accedir a una gran quantitat d'informació: director de coordinació interdepartamental i secretari de l'Executiu, càrrec en què va substituir Germà Gordó el 2012. Els seus dubtes al voltant de la celebració del referèndum l'han apartat de la conselleria només un any i mig després de posar-s'hi al capdavant.

Els que han treballat al seu costat diuen que té un cap que sembla un ordinador. Portava de facto l'agenda econòmica i institucional del Govern i coneixia fil per randa les operacions empresarials que requerien intervenció de la Generalitat. És una persona de total confiança d'Artur Mas i va ser ell qui va llegir els principals articles del decret que va firmar l'aleshores president el setembre del 2014 per convocar la consulta del 9-N.

ASSESSOR DE CiU AMB MIQUEL ROCA

Va començar d'assessor de CiU a Madrid amb Miquel Roca i va ser secretari del grup de CiU al Congrés quan Xavier Trias n'era el portaveu, a part de ser el coordinador tècnic dels grups parlamentaris de CiU a les Corts i el Parlament entre el 2004 i el 2010.

També afirmen des del seu entorn que Baiget combina la solidesa amb el sentit de l'humor. Ideològicament pragmàtic però no conservador i amb capacitat de transversalitat, va ser membre de l'executiva de CDC i va militar en les joventuts nacionalistes i a la FNEC durant la seva etapa universitària a la UAB.