L'ANC i la Intersindical assessoraran funcionaris contra "el relat de la por" davant l'1-O

Les organitzacions pretenen tranquil·litzar-los i reafirmar que la responsabilitat del referèndum serà política

jregue38104772 barcelona 19 04 2017 jordi sanchez presidente de la anc pres170629111052 / ALBERT BERTRAN

L'ANC i la Intersindical han convocat una assemblea oberta a funcionaris treballadors públics per assessorar-los i contrarestar el "relat de la por que imposa l'Estat" davant la celebració del referèndum anunciat per a l'1 d'octubre. La iniciativa respon als interrogatoris que la Guàrdia Civil ha realitzat a diversos funcionaris de la Generalitat per la campanya institucional per incentivar la inscripció en el registre de catalans a l'exterior i en relació amb la pàgina web del Pacte Nacional pel Referèndum (PNR).

Segons informa RAC-1, a la trobada estan convidades personalitats dels partits i entitats sobiranistes i se celebrarà el dilluns 10 de juliol a les 19 hores a les Cotxeres de Sants (Barcelona). Experts juristes respondran possibles dubtes que puguin tenir els assistents, i els traslladaran que "han d'estar tranquils i no patir per possibles represàlies si es limiten a complir les ordres dels càrrecs polítics".

Els organitzadors defensen que la responsabilitat de l'1-O serà política i que els presumptes delictes de prevaricació i desobediència de què es podria inculpar els funcionaris "no es corresponen amb el que haurà de fer un treballador normal i corrent". Segons afegeixen, un empleat públic "que no hagi sigut advertit degudament amb temps i forma per part de la justícia espanyola" no podrà ser acusat de cap delicte.