Parlon no se sent "desautoritzada" i manté el seu rebuig a la suspensió de l'autonomia

L'alcaldessa de Santa Coloma sosté que la decisió de sancionar els díscols que participin a l'1-O recau al PSC

L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon.

La secretària de cohesió social del PSOE i dirigent del PSCNúria Parlon, ha assegurat aquest dimecres que no se sent "desautoritzada" pel seu partit i ha recalcat el seu rebuig a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució. El portaveu de l'executiva del PSOEÓscar Puente, va dir que la defensa que va fer l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet que si el Govern suspenia l'autonomia catalana s'hauria d'"apel·lar la comunitat internacional" per evitar-ho, era "una opinió a títol personal (de Parlon) que no representa el partit".

En una entrevista a La Xarxa, Parlon ha coincidit amb Puente i ha mantingut que "és una opinió que no comparteix en la seva plenitud el PSOE". Així, ha remarcat que aquestes valoracions "són personals" i ha defensat que "per sort, es poden expressar al partit".

De totes maneres, ha insistit que creu que "invocar el 155 no és el més adequat en la situació en què estem i honrar la Constitució és precisament no haver d'aplicar aquest article, perquè serem capaços d'evitar-ne l'aplicació", i si bé ha admès que "evidentment és constitucional i el que és constitucional és aplicable", ha lamentat que suposaria "imposar la força de la llei" i seria "extralimitar-se".

La dirigent s'ha referit també a la polèmica després de les declaracions de l'alcalde de Blanes (Girona), Miguel Lupiáñez, que va dir que no permetrà que se celebri en dependències municipals cap activitat relativa al referèndum, però va admetre que, com va fer al 9-N, anirà a votar i ho farà amb un 'no'. En aquest sentit, ha avisat  que sancions eventuals a alcaldes serien una decisió que recauria al PSC Miquel Iceta.