L'independentisme es mobilitza aquest diumenge a Barcelona a favor del referèndum

Pep Guardiola llegirà el manifest de l'acte, al qual assistirà el president Puigdemont

pep

L'Assemblea Nacional CatalanaÒmnium Cultural i la Associació de Municipis per la Independència esperen que milers de persones assisteixin aquest diumenge a la mobilització que han convocat a Barcelona sota el lema 'Referèndum és democràcia', un acte al qual assistirà el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i en què l'entrenador Pep Guardiola llegirà el manifest de les entitats.

L'acte començarà a les 12.00 hores i es desenvoluparà a la plaça de Puig i Cadafalch, davant les quatre columnes de Montjuïc. Està previst que hi intervinguin els líders de les tres entitats sobiranistes i se celebrin actuacions musicals. La concentració pretén visualitzar el suport de les entitats independentistes al Govern després que Puigdemont donés a conèixer divendres la pregunta del referèndum i la seva data: l'1 d'octubre.

FORCADELL, JUNQUERAS, MUNTÉ...

A més de Puigdemont assistiran a la mobilització la presidenta del Parlament i expresidenta de l'ANC, Carme Forcadell; el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, i la consellera de Presidència, Neus Munté.

El president de l'ANC, Jordi Sánchez, va explicar dimecres passat en la presentació de l'acte que es tracta d'una crida a "tots els demòcrates" i la presència de Guardiola pretén ser un símbol. "Representa la sensibilitat de centenars de milers de persones que projecten un futur millor a base de rigor, exigència, treball i voluntat de no donar una pilota per perduda", va exposar.

La concentració tindrà una durada aproximada d'una hora i mitja i l'organització augura una alta afluència de públic, ja que les entitats han llogat autocars des de diferents punts del territori per garantir que s'ompli l'espai.

10:47

10:22