Celia Villalobos, sobre Moix: "Potser volem que surtin d'una clausura o siguin pobres de solemnitat"

L'exministra i diputada popular atribueix la polèmica sobre la possessió del 25% d'una societat 'offshore' del fiscal anticorrupció a "lluites internes"

L’exministra Celia Villalobos es pregunta si els dirigents hauran de ser pobres de solemnitat o de clausura.

L'exministra i diputada del PP Celia Villalobos ha convidat aquest dimecres a “fer una reflexió” sobre quina classe de dirigents es volen arran de la polèmica al descobrir-se que el fiscal anticorrupció Manuel Moix posseeix el 25% d'una societat radicada a Panamà. “Potser volem que surtin d'una clausura o que siguin pobres de solemnitat i no tinguin dret a tenir res. No ho sé”, ha comentat Villalobos.

En declaracions al Congrés, la popular ha subratllat que no defensa “aquest senyor (Moix)” ni “ningú”, però ha volgut deixar clar que no es pot jutjar la gent “per un titular de diari” o per “lluites internes” dels fiscals. “No sé si el seu pare tenia un compte o el deixava de tenir. Però estem entrant en determinades històries que no sé on ens porten”, ha insistit.

De totes maneres, Villalobos ha emplaçat a Moix a donar “les explicacions que hagi de donar” davant qui correspongui. De moment, el fiscal anticorrupció ja ha defensat la legalitat de la societat ‘offshore’ Duchesse Financial Overseas, que comparteix amb els seus germans, i que com a única propietat té un xalet a Espanya, al municipi madrileny de Collado Villalba, valorat en 550.000 euros.

La diputada del PP ha recordat que els fiscals són elegits pel fiscal general de l'Estat i que Moix compta amb “una llarga història”, amb més de 30 anys de trajectòria professional com a fiscal, i també ha mostrat a més la seva estranyesa pel fet que “el PSOE es fiqui amb ell”.