La CUP acorrala el PDECat pel 3%

Els anticapitalistes es querellen contra el tresorer de CDC Andreu Viloca pel 'cas Petrum'

dcaminal37770803 barcelona barcelones 22 03 2017 politica pleno de170323100900 / DANNY CAMINAL

La 'unitat independentista' se cenyeix únicament i exclusivament al referèndum i a l'eventual transició cap al nou estat català. Les negociacions pressupostàries, entre Junts pel Sí (PDECat i ERC) la fallida per al 2016, i l'exitosa, per al 2017, en van deixar plena constància. I detalls del dia a dia converteixen el principi en palmari. Aquest dimarts la CUP ha anunciat que es presentarà com a acusació particular en el ‘cas Petrum’, més conegut per ‘cas 3%’ i que investiga el possible finançament irregular de CDC (soci dels anticapitalistes en qüestions sobiranistes).

La querella criminal presentada per la CUP es dirigeix contra l'extresorer de CDC Andreu Viloca; l'exdirector d'Infraestructures.cat Josep Antoni Rosell, així com contra diferents empresaris com Jordi SumarrocaJosep Manel BassolsFèlix Pasquina i Francesc Xavier Tauler.

A tots ells els anticapitalistes els assenyalen per la “comissió de diversos presumptes delictes de finançament irregular de partits polítics, organització criminal, blanqueig de capitals, suborn, prevaricació, malversació de fons públics i tràfic d'influències".

Segons la CUP, que se cenyeix als informes de la Guàrdia Civil, “existeixen indicis del presumpte pagament de comissions a fundacions de l'òrbita de CDC, que a través del seu tresorer Andreu Viloca es reunia amb empresaris que pretenien l'adjudicació d'obres públiques”.

Els anticapitalistes, sempre amb el que ha transcendit de l'operació policial a la mà, afirmen que aquests empresaris “efectuaven amb caràcter previ una donació a les fundacions de CDC, i era poc després quan aconseguien les adjudicacions preteses".