El conseller Santi Vila equipara Ada Colau amb Donald Trump o Marine Le Pen

El titular de Cultura considera que els partits tradicionals no han sabut "estar a l'altura" i que aquesta circumstància l'ha aprofitat "el populisme"

avalero35949581 barcelona 18 10 2016 reunio del consell executiu del govern161021133519

El conseller de Cultura, Santi Vila, va fer aquest dimarts una comparació "malvada" a l'equiparar Ada Colau amb el president dels EUA, Donald Trump, i la candidata de l'extrema dreta francesa a l'Elisi, Marine Le Pen.

En una conferència a Granollers recollida per 'El 9 nou', Vila va considerar que la crisi i la incapacitat dels partits tradicionals per posar-hi fi han alimentat el creixement de moviments populistes. "Els partits tradicionals no han estat a l'altura i això ho ha aprofitat el populisme", va subratllar.

A l'hora de posar exemples, el conseller no es va tallar: "Donald Trump, als Estats Units; Marine Le Pen a França i, deixeu-me ser malvat, Ada Colau a Barcelona". Al seu parer, són persones que diuen: "Això ho arreglo jo".

LA DEFINICIÓ DEL PROCÉS

En un altre moment de la seva conferència, titulada 'La utopia: bàlsam o revulsiu', Vila va explicar que recolza el procés sobiranista perquè "fa més suportables les dificultats d'avui perquè eleva la mirada i es fixa en un horitzó de futur millor; és crític amb l'statu quo i, per tant, és rebel i inconformista, apel·la a la responsabilitat personal, és una oportunitat per fer neteja de totes les coses dolentes que hem heretat i respon a una identitat col·lectiva avançada davant el risc de quedar integrats i assimilats".