Picabaralla al Parlament per Sant Jordi

El PP acusa l'independentisme d'intentar apropiar-se de la festa

rjulve32832252 barcelona 17 02 2016 la diputada andrea levy del 160219162028 / FERRAN SENDRA

La topada entre Carles Puigdemont i Xavier García Albiol ha viscut una prèvia a la mateixa sessió de control parlamentari. La diputada del PP, Andrea Levy, ha preguntat al vicepresident Oriol Junqueras sobre el suport donat pel Govern, via la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría, perquè la festa de Sant Jordi sigui designada per la Unesco com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. La popular ha acusat la Generalitat, i per extensió l'independentisme, de voler “apropiar-se” de la festivitat “com ja han fet amb l'Onze de Setembre”.

Junqueras ha respost en to tranquil i irònic. Ha afirmat que el Govern català agraeix tota mostra de suport, com la de la vicepresidenta, i ha afirmat que Sant Jordi “és la festa de la gent”, per dir sarcàsticament: “I vostès no deuen voler polititzar el que és una festa de la gent, ¿oi que no?”.

Divendres passat es va celebrar un acte del món de la cultura, convocat per la Cambra del Llibre i el Gremi de Floristes, en suport a la candidatura de la diada de Sant Jordi davant la Unesco. A aquest acte s'hi ‘va apuntar’ Sáenz de Santamaría, convertint-se així en l'autoritat de més rang en l'acte, cosa que va obligar el mateix Junqueras a modificar la seva agenda i personar-se a l'esdeveniment i limitar el protagonisme que la popular podria haver adquirit.

EL 'TITANIC' PROCESSISTA

A la rèplica, Levy ja ha abordat la qüestió que engloba les altres, és a dir, el procés i, aïrada, potser per la buscada condescendència del republicà, ha comparat l'acció exterior de la Generalitat amb el 'Titanic', per allò que “molta festa, però al final, enfonsament”.

Junqueras, després de veure que la seva tàctica havia fet efecte, ha incidit en el seu sarcasme. “La noto irritada, i no sé per què”, ha afirmat, abans d'apuntar que el PP presumia d'alguna cosa, el suport a la candidatura de Sant Jordi davant la Unesco, que “és natural, que avalaria qualsevol govern del món”. I ha sentenciat: “Estem molt contents que vostès [el PP i el Govern] sentin i comparteixin el patró de la Generalitat".