Ciutadans es felicita per haver "guanyat el pols" a Pedro Antonio Sánchez

Podem encara veu "possible" un govern alternatiu amb el PSOE a Múrcia

"Només queda saber a quina elèctrica anirà", diu Rufián, en referència a les portes giratòries entre política i empreses

  / EFE / MARCIAL GUILLÉN

Ciutadans s'ha felicitat aquest dimarts per la dimissió de Pedro Antonio Sánchez com a president de Múrcia. Segons ha manifestat el portaveu de C's a la regió, Miguel Sánchez, la situació del dirigent conservador era "insostenible" després de la seva imputació en el 'cas Auditori' i de la reclamació del jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco perquè el Tribunal Superior de Múrcia l'investigui pel 'cas Púnica'.

"La Regió de Múrcia guanya el pols a què ens havia sotmès el president. PAS ha dimitit, era insostenible. Sort en l'àmbit personal", ha escrit Sánchez a Twitter.

El secretari general del partit taronja, José Manuel Villegas, per la seva part, ha destacat que s'ha complert el pacte a què van arribar amb el PP per donar suport a Pedro Antonio Sánchez. "Vam prometre estabilitat, però quan l'ombra de la corrupció ha caigut sobre el president de Múrcia ha hagut de demanar la seva dimissió i s'ha complert amb el que s'havia pactat", ha manifestat en declaracions als periodistes al Congrés.

Villegas ha considerat que ara el PP ha de "moure fitxa i posar sobre la taula un candidat" i ha avisat que el suport de Ciutadans estarà supeditat a les noves condicions que es pactin.

APEL·LACIÓ AL PSOE

Per la seva part, la portaveu d'Units Podem al Congrés, Irene Montero, ha considerat que encara "és possible" un govern alternatiu a la regió, i per a això és necessari "parlar" amb el PSOE. Segons Montero, Sánchez "s'ha agafat a la butaca durant massa setmanes" i avui s'ha vist obligat a dimitir "per la gran pressió social".

Molt més crític també s'ha mostrat el diputat d'ERC a la Cambra baixa Gabriel Rufián, que s'ha preguntat "a quina elèctrica anirà" ara Pedro Antonio Sánchez, en clara al·lusió a les portes giratòries.