Balmón recolza Susana Díaz i l'acompanyarà en el llançament de la seva candidatura

"És la persona indicada per reconstruir el socialisme", afirma l'alcalde de Cornellà

L'alcalde de Cornellà de Llobregat, Antonio Balmón, participarà aquest diumenge en l'acte a Madrid en què la presidenta d'Andalusia, Susana Díaz, anunciarà públicament la seva decisió de presentar-se a les primàries que el PSOE celebrarà al maig per a l'elecció del secretari o secretària general del partit. Així ho ha confirmat Balmón a aquest diari, i ha justificat el seu suport a Díaz dient que "és la persona indicada per reconstruir el socialisme".

El dirigent ha explicat que la presidenta andalusa li va demanar la seva assistència a l'acte fa uns dies i que ell li va demanar al seu torn uns dies per pensar-s'ho. Balmón decidir finalment que és hora de "tancar el debat" que ha fracturat el socialisme, per "evitar la implosió del partit". Justifica el seu suport a Díaz dient que com a presidenta de la Junta d'Andalusia ha demostrat que "sap gestionar" i fer "polítiques d'esquerres".

"S'ha de pensar en el futur", diu Balmón respecte a les fortes reticències que aixeca Díaz en un sector del PSC. 

RECOLZADA PER GONZÁLEZ I ZAPATERO

Amb la presentació de la seva candidatura, Díaz pretén mostrar una imatge d'unitat del PSOE. En l'acte, que se celebrarà a partir de les 11.30 hores al pavelló 1 de l'Ifema, estarà recolzada pels expresidents del Govern i exsecretaris generals del PSOE Felipe González José Luis Rodríguez Zapatero; per l'exvicepresident del Govern Alfonso Guerra; per l'exsecretari general del PSOE Alfredo Pérez Rubalcaba; per l'exministre i expresident del Congrés José Bono, entre altres.  

També hi seran presents els presidents de les comunitats d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara; d'Aragó, Javier Lambán; de València, Ximo Puig, i de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page.