CORRUPCIÓ.CAT

"En una caixa de seguretat de Millet hi havia 1,5 milions en bitllets de 500 ben ordenats"

Un dels Mossos que van registrar el Palau de la Música confirma també que els exdirigents van fer servir factures falses per enganyar Hisenda

La defensa de l'expresident del Palau de la Música renuncia a la declaració com a testimoni de Miquel Roca

zentauroepp37750200 barcelona 20 03 2017 juicio del palau nueva jornada del ju170322102659 / JOAN CORTADELLAS

Un subinspector dels Mossos ha declarat aquest dimecres en el judici pel saqueig del Palau de la Música que durant el registre de l'edifici van trobar una caixa de seguretat de l'expresident de l'auditori, Félix Millet, amb 1,5 milions d'euros en bitllets de 500 "ben ordenats" i 300.000 euros més a dins de quatre sobres, que estaven a nom de l'ex alt càrrec, de la seva filla, un altre a nom de la seva secretària i l'últim en blanc.

Aquest mateix testimoni ha confirmat que els exresponsables del Palau van utilitzar factures i rebuts falsos per justificar davant Hisenda la sortida de diners en efectiu. Fins i tot ha detallat que es van trobar documents d'una empresa amb una data anterior al començament d'activitats d'aquesta. També ha aclarit que un dels empresaris els va confessar que havien canviat el contingut d'una factura per indicació de Jordi Montull i que ho va fer perquè l'auditori era un client habitual i no volia perdre aquesta relació. Els investigadors, a més, van comprovar que algunes factures pagades pel Palau eren d'obres en vivendes particulars de Millet, Montull i familiars.

El subinspector ha relatat com van portar a terme l'entrada i registre al Palau practicats el juliol del 2009 i ha explicat que van haver de copiar de forma selectiva arxius dels ordinadors perquè la informació guardada al servidor era enorme i era impossible clonar-ho tot. Així mateix, ha afegit que personal de l'auditori els va entregar dies després unes gravacions on es veia empleats de l'entitat traient documentació en bosses. Els papers van ser portats a un pis que, dies després, va ser registrat.

Un altre mosso també ha explicat davant el tribunal la seva actuació a l'entrada i registre i ha precisat que va entrar al despatx de l'acusada Gemma Montull, llavors directora financera, i li va dir que deixés l'activitat que estava fent al seu ordinador. Ella va protestar, però llavors va veure com la investigada treia un llapis de memòria i se'l guardava a la bossa. Al resistir-se a entregar-li el 'pen drive', l'agent va confiscar tota la bossa, que li va ser tornada a Gemma Montull quan la secretària judicial va agafar el llapis de memòria.

LA DECLARACIÓ DE MIQUEL ROCA

D'altra banda, tan bon punt ha començat la vuitena sessió del judici, la defensa de Millet ha renunciat a la declaració com a testimoni de l'advocat Miquel Roca Junyent, sol·licitud que ha sigut acceptada pel tribunal. La renúncia de diversos testimonis obliga els magistrats a remodelar el calendari previst. L'advocat de Montull ha aportat informes mèdics per reclamar que li permetin no assistir a les sessions del judici, però els jutges han requerit primer que sigui examinat per un metge forenses. Pel mateix tràmit haurà de passar l'expresident de l'entitat, que va sol·licitar la dispensa la setmana passada.

Montull, igual que Millet , sol·licita al tribunal que el dispensi d'assistir a les sessions del judici

El tribunal sí que ha acceptat, no obstant, l'absència en les restants sessions del judici, menys a l'última, dels empresaris proveïdors del Convergència Democràtica (CDC) José Manuel Parra i Miguel Giménez Salinas, que en la seva declaració en el judici van confessar l'ús de factures falses per finançar al partit. El fiscal sol·licita per a ells en el seu escrit d'acusació tres anys de presó.