CORRUPCIÓ.CAT

Les 10 frases clau de la declaració de Daniel Osàcar en el judici del 'cas Palau'

L'extresorer de Convergència ha negat totes les acusacions de Millet i Montull

jgblanco37603193 barcelona 09 03 2017 caso palau llegada del extesorero ex te170309101350

L'extresorer de Convergència Democràtica (CDC), Daniel Osàcar, que va ostentar aquest càrrec al morir Carles Torrent el 2005 i va dimitir el desembre del 2010 per "raons personals", s'ha assegut aquest dijous al banc dels acusats pel ‘cas Palau’. Després que Millet i els Montull asseguressin que Ferrovial va utilitzar el Palau de la Música per pagar comissions il·legals al partit nacionalista a canvi d'obra pública, Osàcar ha defensat que en el judici “s'ha mentit, i molt”.

Aquestes són les frases més destacades de la seva compareixença davant el jutge:

- “Per indicacions del meu cardiòleg només respondré al fiscal i al meu advocat. Seria una càrrega molt alta per a mi”.

- “[Tot el que han declarat Millet i els Montull] és rotundament fals, no és cert, ho han fet per justificar un desviament de diners en benefici d'una sèrie de persones”.

- “D'obra pública, no en sé res, ni mitja paraula. Jo, a aquests dos senyors de Ferrovial, els he conegut aquests dies”.

- “Quan jo era responsable de finances de CDC les obres de Ferrovial ja estaven adjudicades”.

- “La mecànica del funcionament era que el senyor Montull em trucava i em deia que tenia el conveni preparat i em demanava que passés a firmar-lo. Jo anava al Palau, entrava al seu despatx i firmava els dos convenis”.

- “També hi anava a escoltar concerts. No m'he reunit amb ningú al Palau. Ningú pot dir que s'ha reunit amb mi, només el senyor Montull”.

- “Sempre, sempre es pagava amb un xec nominatiu. En la fundació, quan va saltar aquest escàndol, tenia tots els exemplars i fotocòpies dels xecs i comprovants dels ingressos”.

- “Pel que em van explicar, al Palau de la Música veien que el seu camp d'acció era limitat. Per contra, la Fundació Trias Fargas podia ser un vehicle, i més tenint en compte que CDC tenia més de 600 ajuntaments on governava, per difondre la cultura catalana”.

- “En realitat, això ho feia el partit”, afirma després sobre el pagament de les actuacions a les colles sardanistes i corals.

- “La meva actitud ha sigut sempre de servei al país, a través de Convergència. Aquesta va ser la meva dedicació. En una ocasió o dues em van demanar que anés en una llista però en un lloc per no sortir”.