Anticorrupció demana reobrir el cas de la caixa b del PP després de sentir Correa

Sol·licita al jutge De la Mata prendre declaració a l'empresari després de les seves paraules en el judici de la 'Gürtel'

Demana la reobertura per realitzar diligències concretes

Les declaracions que el principal acusat del 'cas Gürtel', Francisco Correa, va prestar en el judici a l'Audiència Nacional no han caigut en sac foradat. La Fiscalia Anticorrupció ha informat a favor de la reobertura del cas dels 'papers de Bárcenas', en què s'investiga el finançament del PP a través d'una caixa b durant almenys 18 anys, per practicar diverses diligències, entre els quals figura prendre declaració a l'empresari.

Ara el jutge José de la Mata haurà de decidir si reobre el cas, que ja s'havia acabat i estava a l'espera que es fixés data per celebrar el judici, per fer les noves diligències sol·licitades o manté la seva conclusió.

Segons Anticorrupció, amb la pràctica d'aquestes diligències s'incorporaran al procediment corresponent les paraules de Correa, segons les quals rebia comissions per l'adjudicació d'obres dels ministeris de Medi Ambient i Foment que portava a la seu central del partit, al carrer Génova de Madrid, per a entregar-les a l'extresorer Luis Bárcenas.

Correa ha dit en el judici: "Venia un empresari, ens donaven la licitació, i jo ho passava a Luis Bárcenas. Ell la gestionava amb el corresponent ministeri, i l'empresari, si era adjudicatari, m'entregava un percentatge del 2% o el 3% i jo el portava a Génova". 

Arran de les seves paraules, l'Associació d'Advocats Demòcrates per Europa i Izquierda Unida, que exerceix l'acusació, va sol·licitar que Correa fos interrogat en el procediment en què s'investiga el finançament irregular del PP. Ara en el seu informe, el fiscal adscrit al cas, Antonio Romeral, es mostra partidari d'aquesta reobertura per procedir a interrogar Correa.

Els tres imputats penedits, com el constructor Alfonso García Pozuelo, que davant el tribunal de la Gürtel va admetre pagaments per a "òrgans centrals", també es van referir al pagament de comissions per a l'adjudicació de contractes.