Vox presenta una querella davant el TSJC per les declaracions de Santi Vidal

El partit d'ultradreta denuncia Puigdemont, Junqueras, Lluís Salvadó i l'exsenador per una llarga llista de delictes

Si el jutge admet la demanda, la fiscalia hauria de deixar la investigació d'ofici i posar-se a les ordres de l'instructor

El president a Barcelona del partit d'ultradreta VOX, Carlos Garcés, ha presentat aquest dilluns una querella davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra Carles PuigdemontOriol JunquerasSanti Vidal -en la seva condició d'assessor del conseller de Justícia, Carles Mundó- i Lluis Salvadò, secretari d'Hisenda de la Generalitat, arran de les declaracions suposadament fetes pels dos últims en un cicle de conferències. Si l'alt tribunal català admet a tràmit la denúncia, la fiscalia hauria de deixar la investigació d'ofici que va emprendre divendres passat, quan es van conèixer els fets, i posar-se a les ordres del jutge nomenat instructor.

Manifestacions com que "la Generalitat té les dades fiscals dels catalans de forma il·legal" i altres, que van implicar la renúncia a la seva acta de Vidal, fins divendres passat senador d'ERC, podrien suposar, segons els serveis jurídics de VOX, una llarga llista de delictes: malversació de cabals públicsdesobediènciarevelació de secretsinfidelitat en la custòdia de documents, prevaricaciósediciósubsidiari de rebel·lió i delicte contra la pau i la independència de l'Estat espanyol.

De manera simultània, Javier Ortega, Secretari General de VOX, i l'advocat Ricardo Chamorro, han presentat a Madrid una denúncia davant l'Agència Espanyola de Protecció de Dades pels mateixos fets (i contra els mateixos querellats) per considerar que són constitutius de greus infraccions per infringir la llei de protecció de dades. 

El president de VOX Barcelona, Carlos Garcés, ha al·legat al presentar la querella que amb aquest gest el seu partit "demostra ser, una vegada més, l'únic que defensa el compliment de l'Estat de dret. Lamentem que ni el Govern de la Nació, ni cap altre partit ho faci", i ha afegit.