Agre debat a les xarxes per la filiació política dels participants de 'Jo pregunto'

La majoria dels crítics censuren que s'ocultés aquesta circumstància a l'audiència i denuncien que l'elecció no representava la societat catalana

jgblanco37004610 manresa 22 01 2017 foto final programa jo pregunto al presid170123093337

Diumenge a la nit, Twitter va viure una agitada nit a compte del programa 'Jo pregunto', en què 12 ciutadans van plantejar al president Carles Puigdemont les seves inquietuds. El principal motiu de l'agre debat a les xarxes va ser la filiació política d'alguns dels participants, de la qual TV-3 no va informar l'audiència.

Segons ha transcendit, entre els 12 ciutadans anònims que van intervenir al programa emès ahir a la nit des del Teatre Conservatori de Manresa hi havia una interventora de Ciutadans, el vicesecretari de la CUP a Manresa, la responsable sectorial de gent gran de Societat Civil Catalana, el cap de llista per ICV a Manresa a les municipals del 2015 i la portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de la Sagrera.

A part d'aquest tuit, que va córrer com la pólvora, molts usuaris es van queixar que TV-3 optés per aquest perfil de ciutadans i van considerar que no eren representatius de la societat catalana:

Segons va explicar la setmana passada la televisió pública, els 12 entrevistadors van ser escollits en debats previs entre 200 de les més de 400 persones que es van interessar a participar en el programa. I van ser, va afegir TV-3, els mateixos assistents a aquests debats els que van elegir mitja dotzena de participants finals. Els altres sis van ser elegits per la cadena aplicant criteris de territori, edat i sexe, amb la intenció de buscar pluralitat en els perfils i que fossin com més representatius millor.