EL POLS INDEPENDENTISTA

Puigdemont farà pedagogia del referèndum en un acte al Parlament Europeu

Junqueras i Romeva acompanyaran el president a Brussel·les el pròxim 24 de gener

zentauroepp36676571 barcelona 20 12 2016 pleno del parlament sobre el proyecto170115125305 / CARLOS MONTANYES

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, i el conseller d'Exteriors, Raül Romeva, viatjaran el pròxim 24 de gener a Brussel·les per participar en un acte al Parlament Europeu per explicar el referèndum d'independència anunciat per a aquest any, segons han explicat a l'ACN fonts de l'Executiu català.

Puigdemont, Junqueras i Romeva defensaran que existeix una majoria al Parlament de Catalunya que vol pactar amb l'Estat una consulta vinculant i que, davant la negativa del Govern de Mariano Rajoy a negociarMariano Rajoy , la Generalitat té intenció de celebrar-la igualment. També aprofitaran per donar un missatge de confiança a la UE, remarcant la seva vocació europeista. A més de la premsa internacional, s'espera la presència de diplomàtics i d'eurodiputats.

MAJORIA POLÍTICA I SOCIAL

El Gabinet de Puigdemont ha triat el Parlament Europeu per celebrar aquest acte perquè és la seu de la sobirania popular europea. De fet, el president, el vicepresident i el conseller faran èmfasi en la vinculació entre referèndum i democràcia, i en la majoria política i social que desitja un referèndum pactat. També recordaran que ja han fet la petició formal al Govern de Rajoy i que han obtingut un cop de porta per resposta.

La intenció és que la premsa internacional, els eurodiputats i els diplomàtics presents a Brussel·les coneguin de primera mà quins són els plans de la Generalitat, que també inclouen la convocatòria d'una consulta encara que no compti amb l'aval de l'Estat. Puigdemont, Junqueras i Romeva també recalcaran la vocació europeista de Catalunya i la seva voluntat de continuar formant part de la UE en el cas que s'aconsegueixi la independència, donant a entendre que el procés no té per què afectar o desestabilitzar Europa, segons han explicat a l'ACN les citades fonts.