¿Qui és Oleguer Pujol?

El fill petit de l'expresident de la Generalitat és considerat per l'entorn del clan el més intel·ligent de la família i un geni de les finances

rjulve36848229 madrid 12 01 2017 oleguer pujol a la llegada a la audienc170112165830 / JOSE LUIS ROCA

Oleguer Pujol Ferrusola, el petit dels set fills de l'expresident, és considerat per no pocs familiars i amics el més intel·ligent de la família i, segons els investigadors, el "cervell financer" del clan. Llicenciat en ESADE, ha fet les seves accions més importants en el món de la inversió immobiliària. Segons consta al seu perfil de Linkedin (sí, té Linkedin), va ser soci director de Drago Capital del febrer del 2001 al gener del 2013, però és molt més que això.

Nascut a Barcelona el 1972, casat i amb dos fills, del benjamí dels Pujol se n'havia parlat molt menys que d'altres germans (que de l'Oriol, com a mínim) fins que va ser imputat el 2014 per blanqueig de capitals i frau fiscal, suposats delictes relacionats entre altres assumptes amb la compra per més de 2.000 milions d'euros de 1.152 oficines del Banco Santander. Allunyat de la política -almenys no se li coneix cap aspiració seriosa de seguir els passos del seu pare a Convergència-, la seva aparició més sonada en aquest camp la va protagonitzar en els Jocs del 1992. Va ser un dels promotors de la campanya 'Freedom for Catalonia', amb desplegament de pancarta i boicot al rei Joan Carles inclòs durant la cerimònia d'inauguració olímpica.

ALS 'PAPERS DE PANAMÀ'

Imputat també en el cas sobre la fortuna amagada a l'estranger pel seu pare, l'Oleguer va ser una de les cares conegudes de qui apareixia el nom als 'papers de Panamà', encara que ell va negar qualsevol relació amb el bufet esquitxat. Pel que fa als seus vincles amb el suposat llegat del seu progenitor, en la seva compareixença a la comissió del Parlament, el març del 2015, no es va moure ni un pèl de la versió familiar i va al·legar que qui s'encarregava d'això era el primogènit, el Jordi, que ell no havia gestionat res per a la família ni per a la Generalitat perquè no es digués. La seva vestimenta tipus 'casual' i la seva educada forma de parlar van desarmar llavors més d'un diputat, que en el seu comportament va intuir que el petit dels Pujol sabia jugar més bé les cartes que algun altiu germà seu. Els jutges ho diran.