Puigdemont convoca la cimera del referèndum per al 23 de desembre

La cita tindrà lloc al Parlament i estarà presidida pel president i Forcadell

jgblanco36380429 barcelona 22 11 2016 carles puigdemont durant la reuni de161122102605

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha convocat per al 23 de desembre la cimera sobre el referèndum, a la qual assistiran els membres del Pacte Nacional pel Dret a Decidir amb l'objectiu de forjar un consens polític i social en l'organització de la consulta d'independència, segons ha avançat l'Agència Catalana de Notícies (ACN).

La cimera tindrà lloc al Parlament just després que els pressupostos superin el debat a la totalitat, i estarà presidida pel mateix Puigdemont i la presidenta de la Cambra, Carme Forcadell.

Puigdemont ha posat data al conclave després de constatar que les insistents crides al diàleg del Govern central no s'han materialitzat. Fonts de Presidència citades per l'ACN insisteixen que es manté la voluntat de pactar un referèndum, però que, paral·lelament, s'iniciaran els preparatius per poder-lo celebrar encara que no s'acordi amb l'Estat.

La cimera sobre el referèndum és un compromís aprovat per Junts pel Sí i la CUP en el debat de política general del Parlament

Les últimes reunions del Pacte Nacional pel Dret a Decidir han tingut lloc el març del 2015 (per abordar les eleccions del 27-S) i el novembre del 2014 (a les portes de la consulta del 9-N). A les cites hi han anat habitualment representants de CiU, ERC, la CUP i ICV-EUiA, així com de les entitats sobiranistes ANC, Òmnium Cultural, AMI i Súmate, a més de representants de patronals i sindicats. La CUP ja ha anunciat que a la del dia 23 de desembre té pensat convidar-hi l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.