Els familiars de Rita Barberá busquen que el jutge declari la seva innocència

Els Aznar aniran al funeral d'aquesta tarda a València, que es preveu multitudinari

La família i els amics de Rita Barberá estan estudiant la possibilitat que el jutge del Tribunal Suprem Cándido Conde-Pumpido, encarregat d'investigar l'exalcaldessa de València, no solament tanqui la causa per la seva mort, sinó que en declari l'arxivament davant la falta de proves d'un delicte de blanqueig de capitals. Segons ha revelat l'exministre d'Exteriors i amic personal de també senadora, José Manuel García-Margallo, el cercle més íntim de Barberá busca que se li torni "l'honorabilitat", quan la parlamentària va declarar dilluns passat, dos dies abans de morir, que ella desconeixia si al PP valencià hi va haver finançament il·legal, ja que la seva missió era "obtenir vots". 

"A mi m'encantaria que s'arxivés la causa i que poguéssim tornar-li la dignitat", ha asseverat l'exministre a Antena 3. García-Margallo ha reiterat que Barberá patia una gran depressió i angoixa perquè estava convençuda de la seva innocència, tot i que el Suprem va obrir una investigació penal per un delicte de corrupció, i que pràcticament tot el seu anterior equip a València està imputat. Per això la senadora no va renunciar a la seva acta. "Ella entenia que fer un pas enrere era assumir la seva culpabilitat", ha manifestat.

Així mateix, segons la seva versió, Barberá se sentia abandonada pel PP, que la va expulsar del partit quan va haver de passar comptes davant la justícia. "Sempre fan més mal les crítiques internes", per això un grup de gent del partit "intentàvem recolzar-la", ha assenyalat.

García-Margallo ha augurat a més que el funeral d'aquesta tarda a la catedral de València, i que oficiarà el cardenal arquebisbe Antonio Cañizares, serà "multitudinari". Segons la seva informació, a l'homenatge eclesiàstic hi anirà el matrimoni Aznar, que no va poder assistir a la vetlla. José María Aznar va ser molt crític amb el PP, després de conèixer la mort, per haver expulsat Barberá del seu si.