Santi Vila lloa el "perfil centrista" d'Urkullu en vigílies de la moció de confiança de Puigdemont

El conseller s'autoqualifica de ser un dels "més lleials" al president

El conseller de Cultura, Santi Vila, sempre inscrit en els sectors menys independentísticament hiperventilats, ha llançat aquest dilluns tot un recordatori al president Carles Puigdemont, a poc menys de 60 hores de la qüestió de confiança a què se sotmetrà el líder de l'Executiu i en què és possible que ofereixi com a culminació del procés la celebració d'un referèndum d'autodeterminació no acordat amb l'Estat. Brandant els resultats de les eleccions de diumenge a Euskadi i Galícia, Vila ha afirmat a Twitter que en aquestes comunitats "l'electorat premia els perfils centristes" abans de preguntar-se si és que potser "Comença un cicle nou? Tant de bo!". Vila tanca els seus 140 caràcters desitjant una "bona setmana", una referència subtil, precisament, a la moció parlamentària de dimecres.

En un segon tuit, de resposta a altres usuaris de la xarxa social, Vila assevera que "l'èxit del procés dependrà de si el lideren els liberals progressistes o els revolucionaris". I acaba afirmant que "el presi en té pocs de tan lleials" com ell mateix. De fet, s'ha de recordar que Vila va ser la carta que va jugar Puigdemont, i també Mas, per intentar frenar la díscola Mercè Conesa en el seu intent d'accedir a la presidència del Consell Nacional del nou Partit Demòcrata.

Curiosament, la veu del titular de Cultura s'ha unit a un cor de veus provinents de Podem en què reclamen a CDC que tregui les seves conclusions del que ha passat a Euskadi i Galícia. Per exemple, la del diputat de Podem Raimundo Viejo.