Rajoy demana sentit comú al PSOE

"Això no s'aguanta més" i estar sense Govern és una "situació absurda", afirma el president en funcions

EFE / SALVADOR SAS

El president del Govern en funcions i del PP, Mariano Rajoy, ha expressat avui el seu desig que el PSOE actuï al final amb "sentit comú", perquè, un cop que els espanyols han parlat, "això ja no s'aguanta més" i estar sense Govern és una "situació absurda".

Després d'una llarga passjada per la ruta del riu Umia, situada al municipi de Ribadumia (Pontevedra), i en què el líder dels populars ha recorregut 6,710 quilòmetres en 55 minuts, ha explicat a la premsa allà congregada, després del cafè de rigor, que l'escenari d'unes terceres eleccions seria "un disbarat, no passa a cap país d'Europa, vaja".

"Estar dient que no a tot, no té gaire sentit", ha afirmat, per tant, en al·lusió al secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, al mantenir-se aquest partit en la seva negativa a propiciar un govern del PP i a recolzar uns hipotètics pressupostos generals del 2017 que presenti aquesta organització política.

Això no ha portat Mariano Rajoy a conformar-se i en aquest sentit aquest matí ha recalcat que ell ho ha d'intentar i que ho farà, perquè "el PSOE és un partit de govern, ha governat en moltes ocasions, i els seus vots són necessaris ara perquè Espanya tingui un govern".

El president del PP, Mariano Rajoy, se sotmetrà al debat d'investidura al Congrés el 30 i 31 d'agostdebat d'investidura, després d'haver acceptat les condicions que li va plantejar Ciutadans per iniciar les negociacions, que van començar amb la firma del pacte anticorrupció i una primera reunió.

La presidenta del Congrés, Ana Pastor, va anunciar la data de la investidura després que Rajoy es mostrés en disposició de sotmetre-s'hi després de reunir-se amb el líder de Ciutadans, Albert Rivera, i donar-se per iniciades formalment les negociacions entre aquest partit i el PP.