DE TORNADA A LES URNES

Les eleccions disparen ara l'interès per les platges a Andorra

Coincidint amb l'enquesta prohibida de 'El Periòdic d'Andorra', les xarxes s'omplen de missatges sobre l'evolució del preu de la fruita andorrana

combo

Com ja va passar just abans del 20-D, les eleccions han tornat a disparar l'interès pel mercat de la fruita d'Andorra. No només això, sinó que, amb l'arribada de l'estiu, també s'ha despertat al país pirinenc la curiositat per l'estat de les platges a Espanya.

Aquesta setmana, en què està prohibida la publicació i difusió d'enquestes a Espanya, 'El Periòdic d'Andorra' publica des d'aquest dimarts sondejos diaris sobre el 26-J. I des d'avui s'ha disparat a les xarxes l'interès per saber el preu de l'aigua, les maduixes, les albergínies, les taronges, i els tomàquets, cinc queviures de colors coincidents casualment amb els dels principals partits que concorren a les urnes.

Amb el 'hashtag' #queremosnuestrafruta i #disfrutalafruta s'ha evidenciat la voracitat existent a les xarxes socials per saber quins són els béns més preats en el cistell de consum. El compte de Twitter @Electograph fa un seguiment diari del mercat andorrà. 

  

Al compte de @Electomania, amb el 'hashtag' #turismoandorrano, estan fent un seguiment de les platges preferides per una mostra de 350 andorrans. Les han classificat per colors: les de bandera blava són "ordenades, decents i eficients, però estan plenes de gavines"; la de bandera vermella són "obertes, agradables i raonables, però hi ha qui es queixa que els seus xiringuitos s'estan buidant"; les de bandera taronja, "atractives, netes i juvenils, però pateixen de grans corrents, hi bufa vent de llevant o de ponent"; les de bandera morada són "trencadores, sorolloses i divertides, amb aigua cristal·lina com les costes veneçolanes i sorra blanca com el desert iranià"; i finalment hi ha altres banderes, "platges independents: hi onegen altres banderes, reclamen un estatus especial".