Ada Colau explica com el 15-M li va canviar la vida

L'alcaldessa reivindica el moviment dels indignats en el cinquè aniversari de les protestes

encuentro-colau-mas-ayer-palau-generalitat-1371847622071

Ada Colau ha explicat com l'esperit del 15-M15-M li va canviar la vida. L'ocupació dels carrers a càrrec dels indignats i l'esperit revolucionari d'aquell moviment va suposar per a l'alcaldessa un canvi en la seva actitud vital.

Colau ha explicat a les seves xarxes socials que aquell maig de fa cinc anys va suposar "un canvi d'actitud: del “pessimisme realista” que havia acompanyat la meva joventut, vaig decidir conscientment passar a un “optimisme militant”, gens ingenu, més aviat pragmàtic". L'alcaldessa ha explicat que el naixement d'aquell moviment va coincidir amb el del seu fill, per a qui volia un món diferent. "Volia comprometre'm amb el món on havia portat el meu fill, i en el moment que el vaig tenir en braços vaig saber que faria tot el possible per fer d'aquest món un lloc millor".

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca que havia fundat i de la qual era portaveu va ser un dels principals actors del 15-M. "La PAH estava creixent, i havia incorporat el Sí Que Es Pot com a crit de guerra per parar desnonaments. El 15-M va servir de gran altaveu, i aquest Sí Que Es Pot radicalment optimista va adquirir un sentit més profund i va travessar les places i les consciències de milers de persones".

Un lustre després d'aquella eclosió, considera que el missatge del 15-M segueix plenament vigent i ha aconseguit canviar, a part de la seva actitud, moltes altres coses. "Va ser el lema dels exclosos, dels desnonats, dels precaris. De tota una generació que vam passar de sentir-nos víctimes a sentir-nos protagonistes d'un canvi històric. Els canvis profunds són lents, sobretot els que concerneixen a valors, però una vegada s'han activat, són imparables. Fem d'aquest món un lloc millor i posem la vida digna al centre de totes les prioritats. Feliç 15M".