El fiscal demana la retirada del passaport a Jordi Pujol Ferrusola

El primogènit de l'expresident ratifica la versió que la fortuna familiar prové del llegat de l'avi Florenci

Jordi Pujol Ferrusola va a declarar a l’Audiència Nacional de Madrid. / DAVID CASTRO / VÍDEO: ACN

El fiscal del 'cas Pujol' ha reclamat aquest dijous al jutge de l'Audiència Nacional que instrueix la causa, José de la Mata, la retirada del passaport de Jordi Pujol Ferrusola com a mesura cautelar. Està previst que el magistrat decideixi al llarg del dia d'avui si aprova o no aquesta retirada.

El primogènit de l'expresident, que ha declarat durant més de quatre hores, ha ratificat la versió del seu pare sobre l'origen de la fortuna familiar. Així, ha assegurat que procedeix del llegat que el seu avi Florenci va fer en favor de Marta Ferrusola i els seus fills, uns diners que Pujol Ferrusola ha explicat que va utilitzar per fer inversions. Els beneficis els va repartir entre tots els seus germans. Igualment, ha insistit a deixar el seu pare al marge dels negocis que tant ell com alguns dels seus germans van impulsar.

Pujol júnior ha relatat com va transformar els 800.000 euros que els va deixar el seu avi en 8 milions d'euros: n'invertia una part i, del benefici que obtenia, una part la repartia entre els seus germans i l'altra la tornava a invertir juntament amb la part inicial. I ha confirmat que en un determinat moment van arribar a tenir 31 milions d'euros en moviments de comptes.  

També ha explicat que el 2004 cada germà va obrir el seu compte a Andorra i es va repartir els diners del llegat, moment en què ell va donar per acabada la gestió d'aquest patrimoni. I, a preguntes del seu advocat, ha negat que hagi sigut comissionista d'obres públiques.