LA PLAGA DE LA CORRUPCIÓ

El PP emplaça Rita Barberá a donar explicacions per la corrupció a València

El jutge ha imputat 9 dels 10 regidors del grup municipal popular

abertran32628830 valencia 1 2 2016 pol tica rita barbera con los 160201145911

"Ella és qui ha de donar les explicacions corresponents". Amb aquesta contundència s'ha despatxat aquest dilluns el vicesecretari d'organització del PP, Fernando Martínez-Maíllo, al ser preguntat per la imputació de 9 dels 10 regidors del PP a l'Ajuntament de València, arran de la investigació de la suposada trama de cobrament de comissions il·legals a la província de València. "Ella" és Rita Barberá, l'exalcaldessa de la ciutat i actual senadora popular els principals col·laboradors de la qual estan citats a declarar com a imputats.

Maíllo ha donat per fet que Barberá compareixerà pròximament i s'ha remès a les explicacions que doni llavors, tot i que ha recordat que, en aquests moments, no existeix cap acusació formal contra ella ni ha sigut cridada a declarar.

REGIDORS I ASSESSORS

El jutge que investiga la presumpta trama de corrupció vinculada al PP a la província de València ha imputat tots els regidors i assessors del grup municipal popular a l'Ajuntament de València. Estan citats a declarar a partir d'aquest dimecres, quan ho farà en primer lloc l'encara portaveu del grup, Alfonso Novo. Divendres passat, la direcció nacional del PP va dissoldre la cúpula local de València i va imposar una gestora.

La xarxa corrupta que va destapar l'operació Taula, en la qual es va detenir 24 persones, actuava presumptament a nivell local, provincial i autonòmic a les administracions públiques valencianes, i cobrava comissions il·legals d'empreses beneficiades que podrien arribar fins al 3% per contractes arreglats de forma fraudulenta.