La fiscalia rebutja admetre les querelles de Manos Limpias i UPD per la declaració rupturista

El ministeri públic no aprecia delicte al no haver transcendit de l'àmbit parlamentari i recorda que la resolució ja va ser anul·lada pel Constitucional

La fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) s'ha manifestat en contra d'admetre les querelles presentades per Manos Limpias i UPD en contra de la declaració rupturista del Parlamentdeclaració rupturista , en l'escrit que ha presentat davant la Sala Civil i penal del TSJC que ha de decidir si admet a tràmit o no els escrits.

En la seva argumentació, el ministeri públic recorda que la citada declaració ja va ser anul·lada pel Tribunal Constitucional Tribunal Constitucional i destaca que l'objecte de les querelles "no ha transcendit de l'estricte àmbit parlamentari" i que les manifestacions declarades inconstitucionals i nul·les pel TC no s'han tornat a repetir ni a desenvolupar. Així, afegeix, "encara no està justificada la perpetració del delicte objecte de la querella". No obstant, la fiscalia adverteix que aquesta opinió podria revertir-se en el cas que es promoguin accions penals "que no s'atinguin al pronunciament del TC".

La querella d'UPD anava contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els firmants de la proposta de resolució: els diputats de Junts pel Sí Jordi Turull Marta Rovira, i els de la CUP Antonio Baños (que va deixar el seu escó) i Anna Gabriel. La de Manos Limpias, criticada per la fiscalia per ser "una mica prolixa i divagatòria en la relació dels fets", substituïa Gabriel per l'expresident Mas. Els dos escrits acusaven els diputats de delictes de sedició i el partit fundat per Rosa Díaz reclamava presó incondicional per als querellats.